2014. július 2., szerda

ELSŐ csokoládé gyurmás tortám

Egy hirtelen jött ötlet alapján, úgy gondoltam, hogy kipróbálom a csokoládé gyurma, vagy más néven a csokoládé plasztikkal való torta burkolást.  Könnyű elkészíteni, sőt könnyű a használata is. Szépen lehet a rózsákat is formázni vele. Egyenesen imádom.
Csokoládé gyurma alapreceptje:
10 dkg csokoládé, lehet ét, tej vagy fehér csokoládé
2 ek. méz
3 kk. keményítő.
a csokit gőz fölött felolvasztom, közben egy másik edényben, felmelegítem a mézet és felolvasztom benne a keményítőt. A felolvadt csokiba belekeverem a másik elegyet, és jól összekeverem. Kiöntöm egy jó nagy darab zsírpapírra, és hagyom kicsit hűlni. Mikor már annyira kihűlt, hogy lehet kézzel gyúrni, addig gyúrom, nyújtom, míg az össze zsiradék ki nem jön belőle. folyton törölgetni kell papírtörlővel a zsírpapírt, kezünket, és a masszáról is lehet felitatni.
Egy tortához, és hozzá díszítéshez 60 dkg csokoládé és a többi hozzávaló kell.
Ezt a tortát, tej és fehér csokoládéból készítettem, és túró krémmel töltöttem meg.

Íme:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése